Van Almere naar Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Kitty Schluter - WaarBenJij.nu Van Almere naar Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Kitty Schluter - WaarBenJij.nu

Van Almere naar Chiang Mai

Door: Kitty

Blijf op de hoogte en volg Kitty

08 Maart 2020 | Thailand, Chiang Mai

Nou jullie zullen wel gedacht hebben die laten niks horen, fout gedacht. Hier zijn we. Het is hier nu 4.00 uur in de ochtend dus lekker bijtijds waker. Het is 6 uur later dan bij jullie.
Maar laat ik bij het begin beginnen.
Vrijdag was nog een druk dagje en alles liep anders dan ik had gepland. Eerst toch maar even de dokter gebeld, gelukkig kon ik nog terecht om 11.20 uur. Het plan was dat ik voor me nagels zou gaan , maar dat ging ik niet redden want die gaan pas om 10.00 uur open. Nou dan de koffers maar vast inpakken, moet tenslotte toch ook gebeuren. Bij de dokter heb ik een antibioticakuur gehad. 3 pillen per dag dagen lang. Er zat toch een ontsteking in me wang. Eerst dacht ze dat het een kies was , maar die zitten er niet meer, maar dat kon zijn niet weten. Hahahahaha. Even geluncht zoals iedere vrijdag. Door naar de kapper en gelijk daarna voor me nagels. Toen was ik om 17.00 uur weer thuis. Thuis zat iedereen er al. Me schoonvader en Mary kwamen even gedag zeggen, en Sandra was er ook. Gelukkig maar want nu lopen we de hele vakantie op fijne voetjes.
Gezellig nog even een hapje eten met elkaar en de koffers verder inpakken toen iedereen weer weg was.
De dag van vertrek was ik vroeg wakker. 6.30 uur kom ik beneden zit René ook al tv te kijken. En dat terwijl we alle tijd hebben.
De laatste dingen in de handbagage en klaar waren we om 10.30uur. En nu maar wachten. Klaas zou ons om 12.30 ophalen en naar het station in Almere Buiten brengen. Wat een luxe. Keurig op tijd waren wij op het station. We hadden alleen het boemeltjes dus overal stopte hij. Na een uurtje waren we op Schiphol. Ingecheckt waren we al dus alleen de koffers gelabeld en door de controles heen. Ondertussen was het ook tijd voor een bakkie en een broodje. Nog even winkeltjes kijken en toen naar de gate toe, de loopbanden deden het niet dus een extra training gehad, zover moesten we lopen.
De stoelen had ik zo geregeld dat René en Patrick aan het gangpad zaten en ik in het midden. De raamstoel vrij in de hoop dat daar niemand komt. Helaas kwam die er wel. Maar nog voor we opstegen kreeg hij te horen dat er een ander plekje was voor hem. Eerst wilde hij dat niet, maar toen zei ze nog iets en ging hij zijn spullen pakken. Nou ik kan je zeggen dat was heerlijk. Toch wat extra ruimte. Een kwartiertje later dan gepland gingen we de lucht in. Maar we zouden een half uur eerder landen dus geen paniek dat we de aansluiting gaan missen.
Het is nu bijna 18.00 uur, ik heb een boekje waar ik de hele dag door van alles opschrijf. Want anders krijg je wel hele korte berichtjes , want dan weet ik niet meer wat we de hele dag gedaan hebben. Dus straks meer. Het is nu 20.30 uur, net gegeten en het visumformulier ingevuld. Er zijn al mensen die liggen te slapen, ben je de formulieren aan het invullen gaat het licht ineens uit. Lekker handig. Gelukkig is er een lampje boven me hoofd en kan ik gewoon doorgaan. Nog maar 7 uurtjes vliegen.
Ik hoop wel dat ik straks nog wat kan slapen. Ondertussen zijn we er bijna, de daling is ingezet en dan landen we op Bangkok. Dan wordt het allemaal best spannend, ik heb thuis al wel ingecheckt voor de vlucht naar Chiang Mai, maar we moeten eerst de koffers halen en die dan weer afgeven. Maar dit ging echt heel soepel allemaal. We hadden zelfs tijd om al een simkaart voor in Thailand te kopen. We vliegen om 13.15 uur. Alles is goed gegaan en na ruim 1 uur landen we op het vliegveld van Chiang Mai. Koffers opgehaald en toen een taxi geregeld. We moesten wel een grote hebben, 6 koffers en 3 personen. Maar ook die was er. Hup naar het hotel, staan we stil bij een hotel, komt er een meisje naar buiten en die kijkt heel verbaasd dat wij er zijn. Staan we bij het verkeerde hotel. Dus de taxi weer in en toen bij het goede hotel afgezet. Maar de kamer, hebben we geen tv en wat nog erger is ook geen water. René naar beneden, wordt geregeld. Koffers uitgepakt, omgekleed , en de straat op om wat drinken te halen voor op de kamer. We wilden ook naar de nightmarket, dus de tuk tuk in en racen maar. Wat een gezelligheid was het daar. En super druk. Ondertussen toch ook wel weer trek gekregen, onder het eten storten we alle drie helemaal in, dus besluiten we om de tuk tuk terug te nemen naar het hotel. Om 21.00 uur lagen we uitgeteld in bed. Binnen een mum van tijd sliepen we ook. Vandaar dat we nu wakker zijn en moeten wachten tot we kunnen ontbijten om 7 uur. Vandaag gaan we op zoek naar een kleermaker, want die andere waar we al eens zijn geweest is er niet meer. Maar hoe dit allemaal afloopt lezen jullie morgen.

Doeiiiii Kitty

• 08 Maart 2020 - 22:57

Jiannoula:

wat goeeedddd. nou tot morgen spannend. groeten Jiannoula

• 09 Maart 2020 - 00:39

Debbie:

Gelukkig is de reis goed gegaan. En nu genieten. X

• 09 Maart 2020 - 10:00

Ria.Ruiter:

Nadat dat allemaal geregeld Is gaat nu de vakantie echt beginnen veel plezier Ria

• 09 Maart 2020 - 11:30

Liesbeth Mensen:

En nu heerlijk genieten.

• 09 Maart 2020 - 16:14

Janny:

Nu gaat de vakantie echt beginnen veel plezier